Cum alegem un seif?

Write By: admin Published In: Articole utile Hits: 480

Oamenii în mare parte au nevoie să păstreze sume de bani sau acte în încăpere sau în apartament și mai devreme sau mai tîrziu se vor întreba cum să aleagă un safeu pentru oficiu sau pentru domiciliu? La alegerea safeului, la fel ca și alte lucruri prețioase, este nevoie de luat în considerație mai mulți factori.

Oamenii în mare parte au nevoie să păstreze sume de bani sau acte în încăpere sau în apartament și mai devreme sau mai tîrziu se vor întreba cum să aleagă un safeu pentru oficiu sau pentru domiciliu? La alegerea safeului, la fel ca și alte lucruri prețioase, este nevoie de luat în considerație mai mulți factori. Mai departe, noi o să  atragem atenție la mai multe detalii care contează atunci cînd alegeți un asemenea element important, din punct de vedere al securității, cum este safeul. 

Condițiile de siguranță la conținutul seifului

Din toate variantele posibile de amenințare a siguranței lucrurilor păstrate în safeu, cel mai periculos este furtul și incendiul. De la un pericol sau altul este necesar de protecție corespunzătoare. Spre exemplu, contra incendiului sunt safeuri anti-incendiare, pentru protecția contra furtului, este necesar de procurat un safeu contrafurt. De aceea, pentru a alege în final un safeu trebuie să cunoașteți care protecție este mai periculoasă pentru lucrurile care urmați a le păstra în safeu. Varianta cea mai bună este să procurați un safeu cu toate aceste caracteristici, să fie antiincendiar și cu prtecție maximă contra furtului. Aceasta va fi alegerea perfectă.
Nivelul de securitate a încăperii unde este amplasat seiful

Dacă  Dumneavoastră preconizați să procurați un safeu pentru oficiu sau pentru orice altă încăpere cu un nivel de securitate destul de înalt (ușă din metal, pază, supraveghere video etc.), dar lucrurile care urmează să le păstrați în safeu nu sunt atît de prețioase, atunci se poate de ales un model antiincendiu sau cu nivel inițial de siguranță (clasa 0-1). În același timp, dacă doriți să procurați un safeu pentru domiciliu sau oficiu, ve-ți păstra în el lucruri de preț înalt sau sume mari de bani, atunci cel mai favorabil este să alegeți modelul cu nivel înalt de securitate (clasa 1).

Alegerea seifului cu protecție antifurt

Înainte de a procura safeu pentru oficiu sau domiciliu, informațivă cu caracteristicile lui. De obicei, în ele sunt indicate sumele recomandate maxime de bani pentru persoane fizice și juridice. Cel mai des, în calitate de safeu pentru oficiu și casă se procură modelele de clasa 0-2 antifurt. Safeurile de classa 3-4 se folosesc în instituții financiare, clasa 5-6 – pentru bijutieri.

Alegerea lacătului.
Aici, de asemenea, sunt diverse nuanțe. Nivelul de securitate antifurt la lăcăți diferă și de obicei corespunde categoriei de rezistență antifurt a întregii structuri. Lăcatele pot fi cu chei sau cu cod. Acestea din urmă, la rîndul lor, sunt împărțite în mecanică (cu cod fixat  care se schimbă) și electrice. Toate acestea posedă avantaje și dezavantaje.

Cu cheie – este cel mai ieftin din tot sortimentul de lăcăți; sigur, deoarece se defectează mai rar decît alte modele, dar este necesar mereu de purtat cheile cu sine.
Mecanic cu cod fixat – cost relativ scăzut, dar codul setat de fabrică care reduce nivelul de securitate.
Mecanic cu posibilitatea de a schimba codul – siguranță mai mare și în consistență costul.
Lacăt electric – siguranță maximă, capacitatea de a schimba codul combinat. Dezavantalul – necesitatea de a înlocui sursa de alimentare și dependența de prezența sa.

Deseori, oamenii cînd plănuiesc să procure un safeu   cu lacăt electric, se pun întrebarea: Cum deschidem safeul daca se uită codul? Pentru asemenea situații există la cîteva modele “cheie-master.”